marți, 17 martie 2009

Obsesie?

OBSÉSIE, obsesii, s.f. Tulburare a voinţei care se manifestă prin idei fixe, prin dorinţa irezistibilă de a face un act determinat, bolnavul fiind conştient de caracterul anormal al acţiunilor sale. ♦ Imagine sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul conştiinţei, stăruitor şi anormal; preocupare chinuitoare.
sau

OBSÉSIE s.f. 1. Imagine, idee care urmăreşte pe cineva neîncetat; preocupare chinuitoare. 2. Tulburare mintală provocată de o idee fixă (teamă, impulsie).Sursa este Dicţionarul Explicativ al Limbii Române. Online, chiar! De ce obsesie? Pentru că asta mă chinuie pe mine de ceva timp încoace. A început timid şi apoi şi-a dezvoltat tentaculele tot mai mult, până a reuşit să mă sufoce. Acum nu mai vrea să-mi dea drumul. Şi m-am pierdut pe drum. Unde sunt? Unde e independenţa din mine? Unde mi-e personalitatea, orgoliul? Unde sunt toate astea? Da, sunt la tine. Le ţii ascunse într-o cameră neagră şi nu vrei să le dai drumul pentru că te satisface grozav să mă vezi chinuindu-mă. Eşti un porc. Nu, eşti doi porci!! Iar eu sunt o naivă. Cea mai mare din câte am cunoscut.

Trebuia să-mi termin proiectul la biologie, nu să îţi faci tu apariţia.

M-am săturat, teribil m-am săturat de discuţiile astea inutile. Daaa, inutile! Aşa ca mine. Şi ce dacă am chef să îmi exprim frustrările? Am şi eu voie o dată pe an să-mi dau masca jos şi să o fac. Cum adică ce mască? Aceeaşi mască pe care o poartă şi vecinul de la scara 2 şi profa de ştiu-eu-ce şi mama ta şi tatăl lui. Masca de indiferenţă combinată cu o eternă fericire şi în acelaşi timp tristeţe. Cam asta ar fi, cam asta ar fi lumea în care ne scăldăm. Aşa că lasă-mă să mă exprim, pentru că, oricum, în rest, nu faci altceva decât să mă adânceşti şi mai mult în starea obsesivă în care mă complac involuntar.

Te rog frumos să nu mai fii porc. Ştiu că îţi este imposibil. De asemenea, te rog cu toată simpatia să îmi înapoiezi visele pentru că nopţile în care te visez sunt pierdute şi le simt lipsa. Te rog să îmi înapoiezi fluturii din stomac care, de fiecare dată când te simt aproape, zboară către tine şi mă lasă singură. Şi ei. De parcă nu ar fi de ajuns că o faci tu. Cu acest prilej, te rog să nu o mai faci. Te rog să nu mă mai faci să mă simt neputincioasă în faţa ta pentru că nu deţii tu adevărul suprem şi te rog să-mi dai inima înapoi. Da, aşa cum este. Şi dă-mi şi toporul cu care ai ciopârţit-o. Te rog să-mi înapoiezi secundele, minutele şi orele în care am discutat cu tine. Pentru că nu meriţi. Şi pentru că îmi aparţin.

Te rog să mă eliberezi de starea obsesivă în care m-ai aruncat după ce ai plecat.

Te rog să te întorci, ca să îmi demonstrezi încă o dată cât de porc eşti, apoi, te rog să-ţi faci ieşirea aşa cum se cuvine, înconjurat de ele.
Te rog să dispari pentru că am obosit să te mai aştept.


OBSESIE-substantiv comun care nu mai reprezintă nimic pentru mine. Sursa: Luana. Online, chiar!

6 comentarii:

Mara Bujor spunea...

Proiectul nostru la biologie nu va fi de căcat.
Proiectul nostru la biologie nu va fi de căcat.
Proiectul nostru la biologie nu va fi de căcat.
Proiectul nostru la biologie nu va fi de căcat.
Proiectul nostru la biologie nu va fi de căcat.

aşa trebuie să gândeşti.

Joey spunea...

daca ai stii ce sa faci si cum sa faci probabil nu ai mai astepta...

Joey spunea...

Daca mai vorbresti sau te mai intalnesti cu ea sa-i spui ca imi pare rau si sa ii mai spui vafi ultimu lucru pe care il transmit.sa ii mai spui ca o sa o las in pace.n-o sa mai vorrbesc cu ea,o sa dispar

Miru spunea...

Hei, ia uite ca trecem prin acleasi stari. Da, baietii sunt fraieri, boi, porci si tot neamul. Ne-am convins deja. Si ar trebui sa facem o companie sau ceva de genul asta. Si cred ca voi avea si eu nevoie de un tricou "Love hurts" de culoare roz :D
hugs

Anonim spunea...

sau dragoste...

Anonim spunea...

infatiseaza dragostea, iubirea necontenita...